Veelgestelde vragen

Met voeding moet je bewust omgaan. Je goed informeren en juiste keuzes maken. Je weet zelf het beste wat je lichaam nodig heeft om je goed te voelen. Wij helpen je daar zoveel mogelijk bij. Met verantwoorde, gezonde voeding, maar ook met informatie. Want we zijn eerlijk en open over alles wat we doen en niet doen. Hieronder staan veelgestelde vragen en een belangrijk onderwerp: allergieën. Lees dit goed door als je bepaalde stoffen niet kunt verdragen!

Wil je iets weten dat er niet bij staat? De klantenservice zit voor je klaar. 
Stuur dan een mailtje naar info@KCALculatedfood.nl of bellen +31 (0) 857500210


Ik ben niet thuis op het moment dat er bezorgd wordt, wat nu?

In deze situatie, kan je het best een buur inlichten vragen of hij het pakket voor je wilt ontvangen en gekoeld wilt bewaren. Plak een briefje op de deur voor de bezorger dat hij weet waar het pakket heen moet.

Er is geen afhaalpunt bij mij in de buurt, wat nu?

Je kan een potentieel afhaalpunt opgeven, via e-mail info@KCALculatedfood.nl

Hoe kies ik een afhaalpunt?

Bij het afrekenen kan je kiezen voor ‘kies een afhaalpunt’ dan komt er een lijstje met afhaalpunten te staan en kan je er 1 selecteren.

Waar bezorgen jullie?

We bezorgen door heel Nederland en België aan huis. Er zijn ook afhaalpunten waar je de maaltijden kan laten bezorgen.

Hoe kan ik de maaltijden het best bewaren?

Gebruiksaanwijzing.
Opslag
Je ontvangt wekelijks x aantal gekoelde maaltijden, waarvan je het best een deel kan invriezen na ontvangst hiermee verleng je de houdbaarheidsdatum met een maand.
Het deel wat je binnen de ten minste houdbaar tot datum (zie etiket) gaat opeten kan je bewaren in de koeling.
Op jouw schema is precies af te lezen op welk tijdstip van de dag je de maaltijd het best kan consumeren.
Voor de maaltijden die je hebt ingevroren adviseren wij die een dag voor gebruik uit de vriezer te halen en in de koeling te plaatsen, zodat de maaltijd geleidelijk ontdooit en zijn smaak behoudt.
Opwarmen
Het opwarmen van de maaltijd kan in de magnetron, oven of pan. Het menubakje is magnetron en oven bestendig.
• Magnetron: 3,5 min 750watt
• Oven: 15min, 180c◦
• Pan: Pan eerst goed opwarmen (geen olie toevoegen), inhoud bak overscheppen in de pan en op een laag vuurtje af en toe omscheppen.
Tip
Voor de beste warmte verdeling op de helft van de opwarm tijd even omscheppen. (let op, saus/salade bakje verwijderen uit bak voorafgaand aan het opwarmen.)
Contact
Voor al jouw vragen omtrent KCALculated Food kan je een e-mail sturen naar info@kcalculatedfood.nl of bellen naar +31 (0) 857500210

Wanneer ontvang ik de trackingcode?

Een avond voor de levering, rond 21:00

Hoe lang moet de maaltijd worden opgewarmd?

Haal de maaltijd uit de koelkast. Bewaar je hem in de vriezer, dan moet hij eerst helemaal ontdooit worden. Doe dat bij voorkeur in de koelkast. Dat ontdooit de maaltijd geleidelijker en blijft de smaa optimaal behouden. Heeft de maaltijd een saus of salade? Haal die dan uit de verpakking voordat je gaat opwarmen.

Het opwarmen van de maaltijd kan in de magnetron, oven of pan. Het menubakje is magnetron en oven bestendig.
Opwarmen in de pan. 3 minuten op en laag vuurtje. Geen olie toevoegen en regelmatig omscheppen.
In de oven. De bakjes zijn ovenbestendig, Verwijder de seal en haal de bakjes met saus en salade er uit. Stel de oven in op basis van je maaltijdgroep.
Bij ‘Afvallen zonder aanvallen’ en ‘Blijf zoals je bent’: 15 minuten op 180 graden in een heteluchtoven
Bij ‘Stunten met spieren: 20 minuten op 180 graden in een heteluchtoven.
In magnetron. Maak een hoekje van het seal los. Haal de bakjes met saus en salade er uit.
Stel de magnetron in op basis van je maaltijdgroep.
Bij ‘Afvallen zonder aanvallen’ en ‘Blijf zoals je bent’: gemiddeld 2,5 minuut op 600 watt.
Bij ‘Stunten met spieren: gemiddeld 3,5 minuten op 600 watt.

Zijn bakjes recyclebaar?

Ja de bakjes zijn recyclebaar. Cpet is goed vervormbaar en kan dus makkelijk weer voor andere doeleinden gebruikt worden. De bakjes kunnen in de afvalbak gedeponeerd worden die bestemd is voor plastic voorwerpen.

Vegetarische maaltijden?

Wij hebben vegan en Vegetarische maaltijden, kijk bij het product naar de beschrijving.

Kan ik de maaltijden invriezen?

Ja, de maaltijden kunnen worden ingevroren. Bij voorkeur direct na ontvangst van het pakket invriezen. Bij afname van grotere pakketten wordt aangeraden een deel van de maaltijden in te vriezen. In de koeling zijn de maaltijden na ontvangst nog 4 dagen houdbaar en in de vriezer nog zeker een maand.

Moet ik de seal verwijderen?

Het is aan te raden de seal te verwijderen. In ieder geval voor een deel, zodat het saus/saladebakje verwijderd kan worden voor het opwarmen. De seal is overigensl bestand tegen hoge temperaturen, dus het is niet schadelijk als deze mee verwarmd wordt.

Kunnen de maaltijden in de oven?

De menubak waar de maaltijd in geleverd wordt is geschikt voor in de oven tot 210 graden Celcius. Aan te raden is om de maaltijd 15 minuten op 180 graden te verwarmen in de oven. Schep de maaltijd tussendoor om voor een goede verdeling van de warmte. Vergeet niet de oven eerst voor te verwarmen.

LET OP: Sausjes en salade bakjes altijd verwijderen voor opwarmen.

Kunnen de maaltijden in de magnetron?

Je kunt de maaltijd het best 3,5 min in de magnetron doen op 750w, schep de maaltijd tussendoor om voor een goede verdeling van de warmte.

LET OP: Sausjes en salade bakjes altijd verwijderen voor opwarmen.

Moet ik naast de maaltijden eten?

De maaltijden dienen als steunpilaren voor een gezond en gebalanceerd dieet. Het is echter wel van belang dat je naast de 2 maaltijden van KCALculated Food kleine snacks tussendoor zelf verzorgd.

Bekijk de Voordeelboxen voor aanbiedingen met voedingsschema’s als je meer ondersteuning nodig hebt bij het creëren van een dagmenu die jou het gewenste resultaat laat behalen.

Bevatten de maaltijden saus?

Bij het grootste deel van de maaltijden zit een sausje apart verpakt in de menubak. De sauzen zijn homemade en gemaakt van groenten en fruit. Ze zijn doorberekend bij het totaal aantal calorieën die aangegeven staan op het etiket.

Wij hebben heerlijke sausjes, laag in calorieën, variërend van fris tot pittig.

Bevatten de maaltijden e-nummers?

De maaltijden bevatten geen kunstmatige toevoegingen en worden gesealed zonder dat daar e-nummers aan toegevoegd worden. De maaltijden worden bereid vanaf het moment dat ze worden besteld. Daardoor zijn ze hoogstens 4 dagen houdbaar in de koelkast. Als je de houdbaarheid wilt verlengen kun je de maaltijden invriezen na ontvangst. Dan zijn ze 30 dagen houdbaar.

Wordt er gewerkt met biologisch vlees?

Nee, wij werken niet met biologisch vlees.

Wordt er gewerkt met halal vlees?

Wij werken uitsluitend met halal vlees. Het vlees wordt ingekocht bij een islamtische slager. Wij gebruiken geen varkensvlees.

Wanneer wordt er afgeleverd?

Onze vaste leverdagen zijn woensdag en op zaterdag. Op de avond voorafgaand aan de aflevering ontvang je een e-mail met de levertijd en de trackingcode voor de volgende dag.

Translate »