Jij kunt ook gezond afvallen

SNEL AFVALLEN OF GEZOND AFVALLEN

Gezond afvallen klinkt ideaal. Met een beetje hulp van KCALculated Food tover je lekkere maaltijden op tafel en weet je precies wat je eet. Elk jaar opnieuw nemen vele duizenden mensen zich voor om af te vallen. Ze willen snel af van hun ongezonde eetpatroon, vaak vol ongeraffineerde koolhydraten. In de hoop op snel gewichtsverlies kiezen ze vaak voor een dieet, waarmee ze niet zelden een onsmakelijke lijdensweg inslaan.

Snel afvallen is echter iets heel anders dan gezond afvallen. Diëten zijn vaak ongezond en op de lange duur bereik je niks of kom je zelfs meer in gewicht aan dan je in de weken afzien was kwijt geraakt. Om gezond af te vallen is het nodig dat je je hele levensstijl eens kritisch onder de loep neemt. Een eetpatroon vol geraffineerde koolhydraten? Hoe gezond eet je eigenlijk en beweeg je wel genoeg?

HET BELANG VAN SPORT

Aan alle sportieve mensen om je heen kun je zelf ook wel zien dat sporten je helpt om er gezond en slank uit te zien. Niet zo vreemd ook want: Als je sport verbrandt het lichaam de vetreserves.

  • De spieren worden sterker en de spiermassa vergroot. Hoe groter je spiermassa, des te meer energie de spieren verbruiken, niet alleen terwijl je sport, maar ook in rust.
  • Je stofwisseling versnelt als je je inspant, omdat meer energie nodig is. Als je aan krachttraining doet blijft de stofwisseling ook naderhand nog langere tijd actief.
  • Van sporten krijg je een overall gezonder lichaam. Schonere bloedvaten, stresshormonen worden beter afgevoerd, je slaapt beter etc. etc.

SPORT+GEZONDE AFSLANKMAALTIJDEN=GEZOND AFVALLEN

En toch, als je het sporten niet combineert met de juiste voeding, zal je niet afvallen. De voedingsstoffen en voedingswaarde van je maaltijd zijn van enorme invloed op je resultaten. Het is daarom van belang dat je kritisch kijkt naar wat je eet en hoeveel. De dagelijkse inname van calorieën moet in verhouding zijn met je verbruik. Wil je gezond afvallen, zal je meer moeten verbranden dan je eet. Dus hup in beweging en weet wat je eet!

De gezonde afslankmaaltijden van KCALculated Food kunnen daarbij helpen. Bij de bereiding van deze lekkere maaltijden kijken de koks kritisch naar de ingrediënten. Er wordt hierbij rekening gehouden met de doelen van iemand die gezond wil afvallen. Per maaltijd geeft KCALculated Food bovendien aan wat de voedingswaarde is, zodat jij zelf kunt kiezen voor de maaltijd die jij op dat moment nodig hebt.

 

Translate »